Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 3 години имах 156 ца 1.8 тс, от още толкова имам 166 жтд и не помня някога да съм доливал масло в мотора и на двете. Или карам бавно или съм късметлия незнам
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
      То в книжката си го пише, че е нормално да гори, за V6 пише че максималното допустимо е 400г. на 1000км., смЕтай, това колко литра са за 1 смяна, май една голяма туба.
      За TS-а не помня колко пише, ама едва ли е по-малко от 200г. на 1000км.
      GTV-то не съм го засичал точно колко му доливам, но със сигурност е повече от литър, обикновено отива към 1.5-2л. май...
      До литър на 1000 пише в моята книжка - CF2
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        До литър на 1000 пише в моята книжка - CF2
        Значи и на GTV-то е толкова, със същия мотор е. И явно съм късметлия, че не доливам по 10-ина литра до смяна.
        Alfa Romeo 166 3.0 V6
        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• JTD-то е друга бира на моето за година и половина съм направил 30К и от смяна до смяна не доливам масло,ако гори то е незабележимо на пръчката за маслото,виж 3.0 V6 е друга история,откакто сипах 10W60 разхода на масло е в границите на 100-150мл. на 1000км. и това с уговорката че маслото ми е на 8К, те му дават 20к,но аз мисля на 10к да си го сменявам 20к ми се струва много.
          П.С за следващата смяна ще знам и ще си взема направо 8 литра.

Comment

• Моята 166 пък за ~1600км. не го е пипнала на практика. Може би е мръднало с около милиметър на пръчката - като го сложих, беше точно на маркера за максимум, сега е пак там или мм. надолу, трудно е да се прецени.
            Просто изглежда от кола до кола има разлика, 'талЯнска му работа...
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Здравей те колеги ,от година съм собственик на алфа ,като купувах я взех със спортно окачване ,амортисьори Билщайн и пружини Ейбах ,
              да колата има невероятна стойка ,стабилност в завоите , но за жалост установих че карането на такава кола при нашите пътища е прекалено неудобно
              затова реших ако има колега ,който иска да си резменим нормално за спортно окачване да пиша тук или ако няма да се насоча към купуване .

Comment

• Първоначално публикувано от k.andreev Покажи съобщение
                Здравей те колеги ,от година съм собственик на алфа ,като купувах я взех със спортно окачване ,амортисьори Билщайн и пружини Ейбах ,
                да колата има невероятна стойка ,стабилност в завоите , но за жалост установих че карането на такава кола при нашите пътища е прекалено неудобно
                затова реших ако има колега ,който иска да си резменим нормално за спортно окачване да пиша тук или ако няма да се насоча към купуване .
                С колко цола джанти си?
                sigpic

Comment

Здравей те колеги ,от година съм собственик на алфа ,като купувах я взех със спортно окачване ,амортисьори Билщайн и пружини Ейбах ,
                  Пиши ми на лични.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• 16 цола

Comment

16 цола
                      Ако си с 16 не би трябвало да вози кофти, може да минеш на по-високи гуми примерно 215/55, колата ще се вдигне малко и ще вози по-добре, карай ги на 2,1(примерно), ако си с туинспарк под картера има една планка, която може да отстраниш да не дереш по бордюрите и да не чупиш картери И дотук с евтините варианти, другите си ги знаеш.
                      sigpic

Comment

• проблема не е във возията ,вози повече от добре , но живея на място където улиците са повечето павета и на бабуни и след като потроших и картера ,разбрах че това окачване не е за мен ,затова се насочих към варианта на смяна

Comment

• И аз карам доста градско. Карал съм 166 - ца със спортно окачване и 17 - ки. Не бих заменил моето окачване и цолаж за такова.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Или гуми с по-мек борд. Континенталките бяха май с мек борд и по-меко возиха.И други има сигурно де но за тях се сетих.

Comment

• Колеги моля за жокер,как се сваля сензора за чистачките от предното стъкло,трябва ли да остане нещо от стария на стъклото или не?

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                И аз карам доста градско. Карал съм 166 - ца със спортно окачване и 17 - ки. Не бих заменил моето окачване и цолаж за такова.
                                аз карам на 18" мисслех си за пружини само...
                                мнение ?
                                ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Working...
                                X